Openluchtzwembad “De Sawn Doarpen”De Sawn Doarpen 300x199

Gytsjerk beschikt over een uniek openluchtzwembad “De Sawn Doarpen”; opgericht in 1973 en voor het grootste deel bekostigd door de inwoners van de Trynwâlden zelf. Het bad is dan ook van grote sociale, economische en sportieve waarde voor de bewoners van Gytsjerk en omgeving.

 

Logo Swim! 130x100

SWIM!

Begin 2011 heeft gemeente Tytsjerksteradiel echter aangekondigd forse bezuinigingen door te voeren met betrekking tot het openluchtzwembad in Gytsjerk. Na diverse gesprekken met de gemeente heeft een achttal enthousiaste Trynwâldsters de stichting Laat Trynwâlden Zwemmen, oftewel SWIM!, in het leven geroepen. SWIM! spant zich door het inzamelen van geld en de inzet van vrijwilligers in, totaalwaarde zo’n € 20.000,- per jaar, om de voorgestelde sluiting van het zwembad te voorkomen. Diverse dorpsbelangen en ongeveer 500 donateurs steunen SWIM! omdat het verdwijnen van het bad voor jong en oud een groot verlies is en de leefbaarheid in de dorpen in het geding is.

Contactgegevens:

Buitenbad De Sawn Doarpen, Gytsjerk
Rinia van Nautaweg 57a, 9061 AD Gytsjerk
Postbus 3, 9250 AA Burgum

I   www.laattrynwaldenzwemmen.nl
T  058-256 2333
E  info@laattrynwaldenzwemmen.nl


Openingstijden van het zwembad en nieuws staan op de site: www.tytsjerksteradiel.nl/de-wetterstins-de-sawn-doarpen

Actuele informatie en activiteiten van SWIM! staan op de site: www.laattrynwaldenzwemmen.nl en/of worden via facebook bekend gemaakt.