Burgum, 28 april 2016

Het openluchtzwembad De Sawn Doarpen in Gytsjerk gaat op zaterdag 30 april weer open! Het zwembad is geopend van zaterdag 30 april tot en met zondag 11 september 2016. Om 10.00 uur openen burgemeester E.J. ter Keurs en het bestuur van SWIM! het zwemseizoen van 2016. Het zwembad is tot en met 11 september 2016 geopend. Tijdens deze openingsdag is de toegang gratis.

Feestelijke opening
Om 10.00 uur start de officiële opening van het zwemseizoen. Daarna zou er een spelcircuit georganiseerd worden, maar vanwege het slechte weer kan dit helaas niet door gaan. Deze activiteit wordt later ingehaald. Het bad is tijdens de openingsdag volgens normale openingstijden geopend.

Activiteiten
Naast het spelcircuit worden er dit zwemseizoen meer leuke activiteiten georganiseerd. Zo komt er een pannakooi op het veldje bij het zwembad en wordt er een toernooi gehouden, is er een zwemvierdaagse en een zwemloop. Maar er wordt natuurlijk veel meer gedaan. Bekijk alle actuele informatie over de activiteiten en de openingstijden op www.sawndoarpen.nl.

SWIM!
Dat er een openluchtzwembad is in Gytsjerk is niet vanzelfsprekend. Zes jaar geleden werd het met sluiting bedreigd omdat de onderhoudskosten te hoog werden. Burgers vonden het behoud van het zwembad echter dusdanig belangrijk dat ze een stichting oprichtten en toezeiden jaarlijks twintigduizend euro bij elkaar te brengen als het zwembad daardoor open kan blijven.

Het bestuur van SWIM! (oftewel Stichting Laat Trynwâlden Zwemmen) kreeg dat ook dit jaar weer voor elkaar. Het zwemseizoen wordt dan ook geopend met een ludieke actie, waarmee het bijeengebrachte bedrag symbolisch wordt overhandigd aan de college- en gemeenteraadsleden van Tytsjerksteradiel. Meer informatie over SWIM! staat op hun website: www.laattrynwaldenzwemmen.nl.